Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Majoriteten av finländarna säger nej till nytt kärnkraftsbygge

  Foto: Fennovoima

  Opinionsundersökning visar att turerna kring Fennovoimas planerade kärnkraftsbygge i norra Finland gjort att landets befolkning nu ställer sig kritiska till projektet.

  Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om företagsgruppen Fennovoimas planer på ett nytt kärnkraftverk, som bland annat fått kritik efter att ett kroatiskt bulvanföretag för ryska intressen tagits in som delägare i projektet.

  Nu visar det sig, rapporterar Yle Nyheter, att 51 procent av finländarna inte tycker att Fennovoima borde få bygglov för kärnkraftverket. Detta jämfört med 29 procent som anser att kärnkraftverket borde få bygglov och 20 procent som inte har någon åsikt i frågan.

  Undersökningen är beställd av WWF och 1 056 personer tillfrågades, skriver Yle.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.