Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Mångmiljardnota för översvämningarna i Europa

  Kan ge en fingervisning om kostnaderna som följer i klimatförändringarnas spår.

  Länge har det stått klart att det kommer kosta enormt mycket att anpassa våra samhällen till klimatförändringarna, och att det samtidigt kommer kosta ännu mer att inte göra det.

  Det senaste exemplet på kostnader som kan tänkas följa i klimatförändringarnas spår är översvämningarna som skedde i Öst- och Centraleuropa under maj och juni i år. Framför allt var det då flodsystemen i Tyskland, Tjeckien, Österrike, Ungern och Slovakien som påverkades.

  Beräkningar från schweiziska försäkringsbolaget Swiss Re som presenterades nu i veckan visar att översvämningarna hittills kostat enbart försäkringsbranschen mellan 3.5 och 4.5 miljarder US-dollar.

  Till detta kan läggas, skriver TT, att 19 människor omkom i samband med översvämningarna samtidigt som tusentals människor tvingades lämna sina hem.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.