Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Miljöminister Karolina Skog byter namn – "Vill inte förknippas med industrin"

  Foto: Miljöpartiet (CCA 3.0)

  De senaste veckorna har en vild debatt förts om den svenska skogsnäringen. Nu svarar miljöminister Karolina Skog med att byta namn.
  Karolina Skog (MP), tidigare Algotsson, säger nu i en intervju att hon byter tillbaka till sitt tidigare namn.

  Ja, jag måste erkänna att det har att göra med den senaste debatten. Men att heta Skog och vara miljöminister kan vara förvirrande, folk har faktiskt frågat om det var jag som startade Skogsstyrelsen, säger miljöministern och skrattar.

  Men bakom namnbytet döljer sig också något allvarligt. I mars gick just Skogsstyrelsen ut och pausade inventering av nyckelbiotoper i nordväst, något som bland annat fått miljöorganisationer att vilja avbryta samarbetet med myndigheten.
  ”Ett av de värsta sveken mot naturvården vi sett”, skrev Naturskyddsföreningen då.
  Samtidigt ställde de Karolina Skog till svars för myndighetens agerande och menade att beslutet kunde innebära avverkning av skyddsvärda skogar.
  Ministern har svarat att hon inte förstår Skogsstyrelsens beslut, men om namnbytet är en protest mot myndigheten framgår inte.

  Jag älskar skogen, men det här blir för virrigt. Jag vill inte förknippas med industrin heller, säger Karolina Skog.

  Det finns ännu inga uppgifter kring om tidigare miljöminister Lena Ek eller andra politiker som Stefan Löfvén, Göran Hägglund eller Jan Björklund gått i samma tankar, men Annie Lööf har riktat kritik mot Skogs agerande.

  Namnbytet är ett regeringssvek mot skogsägarna. I Centerpartiet tar vi ansvar för både vår politik och våra efternamn.

  Namnbytet ska nu gran-skas av skatteverket och väntas vara klart om trä veckor.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra