Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Obama besöker KTH för att lära sig mer om förnybar energi

  Fokus blir på svenska innovationer.

  I nästa vecka kommer Barack Obama att göra ett kortare stopp på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. I ett pressmeddelande från KTH framgår att besöket kommer att vara cirka en halvtimme på onsdageftermiddagen. Programmet sägs ännu inte vara klart, men presidenten ska tidigare ha visat intresse för den forskning på KTH som rör solceller och bränsleceller.

  KTH:s rektor Peter Gudmundson, som är den som ska visa presidenten runt, förklarar i pressmeddelandet varför forskning inom just förnybar energi är så viktigt:

  – Det är en forskning för framtiden, som på sikt kan bli avgörande för oss alla, säger han.

  Även klimatpolitik kommer bli en punkt under Obamas besök. I en kommentar på regeringens hemsida säger statsminister Fredrik Reinfeldt så här om vad han hoppas att mötet ska ge:

  – Både USA och EU och Sverige har ju nu sjunkande utsläpp av växthusgaser. Men världen saknar fortfarande det fullständiga svaret för att klara tvågradersmålet. Och där behöver vi en ny internationell överenskommelse för att trovärdiggöra det. Då är det naturligtvis väldigt viktigt att höra hur USA ser på det, som behöver minska ännu mer sina utsläpp, och hur vi ska binda in de växande världsekonomierna som numera har störst påverkan på klimatet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.