Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Räddade art och skapade nationalpark – nu prisas de

    Vid den årliga Flora- och faunavårdskonferensen som hölls igår stod det klart att två personer får dela på ArtDatabankens naturvårdspris.

    – Gemensamt för pristagarna är att de har en förmåga att omsätta sin vetenskapliga kompetens till praktisk naturvård, kommenterar Ulf Gärdenfors, tf chef för ArtDatabanken, i ett pressmeddelande.

    Juryn menar att vinnarna – Kerstin Johannesson, professor i marin ekologi vid Göteborgs universitet och Björn Helander, förste intendent vid Naturhistoriska riksmuseet och projektledare för Projekt havsörn – båda gjort enastående insatser för att bevara den biologiska mångfalden i Sverige.

    Motiveringen för Kerstin Johannesson lyder:

    Johannesson har genom sin forskargärning och sitt stora engagemang gjort enastående insatser för att bevara den marina biologiska mångfalden i Sverige. Hon är en viktig länk mellan forskning och praktisk naturvård. Hennes engagemang för lokal förvaltning av fiskeresurser har varit betydande för bildandet av Sveriges första marina nationalpark Kosterhavet. Hon har aktivt verkat för att öka förståelsen för den marina miljön och är en mycket inspirerande kunskapsspridare.

    Motiveringen för Björn Helander lyder:

    Helanders insatser har varit helt avgörande för en av de verkliga framgångssagorna på naturvårdens område i Sverige – att havsörnen räddats. Med sakkunniga råd, diplomati, god kommunikation och en osedvanlig bredd i sitt arbete har han bidragit till att en art räddats till omvärlden. Genom målmedvetet och osjälviskt agerande har han lyckats göra en enastående insats för att bevara den biologiska mångfalden.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.