Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Reinfeldt förbjöd Carlgren att tala illa om USA”

  Wikileaks fortsätter att leverera intressanta dokument. Enligt aftonbladet ska USA förra året ha blivit upprörda över den kritik som Andreas Carlgren i egenskap av miljöminister riktade mot landet. De uppges ha kontaktat statsminister Reinfeldt som sedan ska ha skrivit ett brev till Carlgren där han uppmanas att inte kritisera stormakten.

  En amerikansk diplomat konstaterar nöjt att ”Det verkar som att Carlgren var ­defensiv på mötet som ett resultat av att han tagit emot statsministerns direktiv”. Om de nya uppgifterna stämmer är de djupt oroande, då Carlgren hade helt rätt i sin kritik. I egenskap av ett västland som kritiserar ett annat västland så ger det oss stor trovärdighet när vi uppmanar USA att agera. Det är synd om vår statsminister har valt att ta bort en av våra mest effektiva metoder för att få till en bättre global klimatpolitik.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.