Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Reinfeldts besked: ”Vi ska inte annullera utsläppsrätterna”

  Igår uttalade sig Reinfeldt om vad Sverige ska göra med sina utsläppsrätter. Bakgrunden är att Sverige har utsläppsrätter till ett värde av 7 miljarder kronor, eftersom vi lyckats minska våra utsläpp jämfört med nivåerna 1990. Tre alternativ finns: sälja dem, så att ett annat land kan släppa ut det vi inte har förbrukat, behålla dem så att vi kan ta igen utsläppen i framtiden eller annullera dem, göra dem obrukbara. Tidigare har statsministern sagt att han vill behålla eller sälja dem. Nu kommer dock ett något svårtolkat svar på samma fråga:

  ”Vi ska inte ensidigt annullera våra utsläppsrätter, vi ska inte handla med dem eller agera så att utsläppen globalt sätt ökar. Sverige ska fortsätta vara ett ledande land inom klimatområdet, men exakt hur vi ska uppträda i förhandlingarna och med våra utsläppsrätter finns det inget svar på i dag”

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.