Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  SMB lanserar ny sajt

  Foto: smb

  Efter sju år har Supermiljöbloggen fått en ny kostym tack vare ideell hjälp från Johan Carleborn, webbutvecklare på Lightweb.

  – Vi vill tacka Johan och alla läsare som gett bidrag till vårt arbete under året, säger Anna Ljungström, redaktör för Supermiljöbloggen.

  För ett år sedan annonserade Supermiljöbloggen att vi sökte hjälp för att bygga om vår sajt. Vår gamla sajt har fungerat förvånansvärt bra trots sin höga ålder, men vissa funktioner hade blivit utdaterade och behoven hos skribenterna har förändrats.

  För att kunna finansiera byggandet av den nya hemsidan startades ett swishkonto.

  – Vi är så otroligt tacksamma över alla bidrag, som gott och väl kunnat finansiera nya Supermiljöbloggen. Trots att vi erbjudit Johan pengar har han däremot tackat nej, då även han har velat bidra till vårt arbete. Att driva en ideell sajt är inte alltid lätt, men det blir definitivt lättare tack vare sånt här fantastiskt stöd. Vi är helt rörda, säger Anna Ljungström.

  Johan Carleborn, webbutvecklare på Lightweb, har gjort ett fantastiskt arbete med att bygga sajten som skribenterna velat ha.

  – Vi har velat att Supermiljöbloggen ska vara en hubb för alla miljönyheter – mer än den varit tidigare. Då vi arbetar ideellt kan vi missa viktiga nyheter som vi borde täcka, något vi hoppas minimera genom bland annat funktionen ”Supersnabba” på förstasidan, säger Beatrice Rindevall, redaktör på Supermiljöbloggen.

  – Dessutom kommer vi jobba med faktasidor så att läsaren ska kunna gå in på fasta sidor och få lättillgänglig information och tips om viktiga miljöfrågor. Sist men inte minst har vi fixat en eventsida där man ska kunna hitta miljöaktiviteter runtom i landet, fortsätter hon.

  Det här innebär att bidragen som Supermiljöbloggen fått in kan läggas på andra saker för att stötta vårt arbete att sprida miljönyheter. Vi har planerat ett projekt som kommer att annonseras under nästa år. Vi vill lyfta andra miljökämpar som driver bra saker samtidigt som vi lägger fokus på klimat- och miljöfrågorna på ett nytt sätt. Vi hoppas lägga in en ny växel – vilket miljöfrågorna verkligen behöver, säger Beatrice Rindevall.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!