Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svensk solcellspark blev besöksmagnet

  Producerar dessutom mer el än beräknat.

  I februari skrev Supermiljöbloggen om att solcellsparken utanför Arvika färdigställts. Sett till antalet moduler är det Sveriges största park, med 6 700 kvadratmeter solcellsyta, nog för att täcka 450 lägenheters behov av hushållsel

  Nu rapporterar SVT Nyheter Värmland att det första året i drift ser ut att överträffa alla förväntningar.

  Produktionen det första året blir runt 965 000 kilowatt-timmar, åtta procent mer än beräknat, trots att 2015 inte direkt var ett soligt år. Redan i oktober överträffade anläggningen den förväntade produktionen.

  Solcellsparken har varit en succé på flera sätt. Lennart Rönning på Arvika kommun säger till SVT Nyheter Värmland att den lockat till sig ett stort antal besökare under året.

  – Det har varit två strömmar här, elström ut och folkvandring in. Vi har haft över tusen personer på studiebesök sedan byggstarten i augusti 2014. Så solcellsparken har dragit folk till Arvika.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.