Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenska företag får fint miljöpris

  Foto: Public Domain Image

  Världsnaturfonden har utsett tre svenska företag till mottagare av Climate Solver 2016, som prisar ny klimatsmart teknik.

  Pristagarna heter Climeon, Trine och Orbital, skriver Miljö & Utveckling. Climeon har skapat en maskin som omvandlar spillvärme från bland annat industrier och fartyg till elektricitet. Även Trine är inne på elektricitets- och energispåret. De har skapat en modell för mikroinvesteringar som finansierar solenergiprojekt i utvecklingsländer.

  Climeon får utmärkelsen för att ha utvecklat en effektiv dusch som renar och återvinner vatten – medan du befinner dig i duschen. Istället för att förbruka 150 liter vatten på en tiominutersdusch räcker det med fem liter.

  Förutom de svenska bidragen har även nio andra nordiska bolag premierats. Världsnaturfondens Håkan Wirtén ser stora möjligheter för de nordiska teknikföretagen:

  Norden har potential att bli hållbarhetens Silicon Valley. Vi har talang, kapital och politisk vilja, men vi behöver snabba på kommersialiseringen av bolagen för att skapa fler jobb och lösa akuta hållbarhetsutmaningar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.