Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenska riksdagsledamöter uppmanar Ryssland att frige klimatfångarna

  Hittills har 70 av riksdagens 349 ledamöter skrivit under en text där de kräver ett omedelbart frisläppande av aktivisterna från Greenpeace.

  I ett blogginlägg skriver organisationens Arktisexpert Therese Jacobson att riksdagsledamöter som vill skriva under fortsätter att strömma till. I inlägget finns också listan på de 70 ledamöter som hittills undertecknat brevet, och som fördelar sig på följande sätt vad gäller partitillhörighet:

  Miljöpartiet: 25
  Socialdemokraterna: 19
  Vänsterpartiet: 19
  Folkpartiet: 4
  Moderaterna: 2
  Centerpartiet: 1

  I går hade de 28 medlemmarna från Greenpeace samt två frilansjournalister suttit fängslade i sammanlagt 50 dagar, detta efter att i september ha arresterats i samband med en protest ute på Barents hav mot det statliga ryska bolaget Gazprom som planerar för oljeborrningar i området.

  Som Supermiljöbloggen tidigare skrivit om så var det tänkt att utrikesminister Carl Bildt (M) i nästa vecka skulle svara på en riksdagsfråga om han och regeringen kommer att vidta några åtgärder för att svensken Dima Litvinov och de övriga åtalade ska släppas fria. På riksdagens hemsida framgår dock att svaret är fördröjt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.