Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenska vd:ar vill att klimatfrågan lyfts inför valet

  Menar att ”långsiktigt hållbara affärer förutsätter en långsiktigt hållbar utveckling”.

  Vd:arna från tio olika företag skriver i dag på Dagens Industris debattsida att man ”stöder en ambitiös politik som lyfter klimatfrågan inför valet 2014”.

  Företagen som representeras är Axfood, Coca-Cola, Fortum Värme, JM, Lantmännen, Löfbergs, HKScan, Statoil Fuel & Retail, Stena Recycling och Vasakronan, alla medlemmar i Hagainitiativet som är ett företagsnätverk som arbetar för att näringslivets utsläpp av växthusgaser ska minska.

  De tio vd:arna listar i artikeln fem förslag som man menar kan göra att Sverige tar ledningen i klimatfrågan. Det handlar bland annat om att få de svenska statliga bolagen att göra mer på klimatområdet, att den svenska regeringen måste verka för att rädda den europeiska utsläppshandeln eftersom ett ”högre pris på utsläpp är nödvändigt för gröna investeringar”, och att Sverige inför bindande ambitiösa och långsiktiga mål för att underlätta för framtida investeringar i exempelvis energi- och transportinfrastruktur.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.