Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sverige skyddar ytterligare 47 000 hektar mark

  Foto: Frédéric Forsmark/Länsstyrelsen i Norrbottens län

  Handlar om 41 områden i Norrbotten och Västerbottens län som nu blir naturreservat.

  Naturvårdsverket och Sveaskog har i veckan kommit överens om att långsiktigt skydda 41 värdefulla urskogar och naturskogar – det rör sig om 40 områden i Norrbottens län och ett område i Västerbottens län.

  ̶  Med överenskommelsen får några av de viktigaste urskogarna i landet ett långsiktigt skydd. Nu kan länsstyrelserna formellt skydda skogsområdena som naturreservat och vi kan bidra till att uppnå miljökvalitetsmålen En storslagen fjällmiljö och Levande skogar, säger Björn Risinger, generaldirektör på Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande.

  Sammanlagt är det cirka 47 000 hektar mark som ska skyddas som naturreservat, varav cirka 29 000 hektar är produktiv skogsmark. Som ersättning får Sveaskog 60 miljoner kronor av staten.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.