Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sveriges största solcellsanläggning för bostadshus invigd

  Anläggningen är cirka 5 500 kvadratmeter stor och ligger i Lund. 

  I måndags invigdes Sveriges hittills största solcellsanläggning för bostadshus. Det är företaget Kraftringen som på uppdrag av Lunds Kommunala Fastighets AB levererat anläggningen som monterats på hustak i kvarteret Rådhusrätten i Lund.

  I ett pressmeddelande skriver Kraftringen:

  Elen som produceras i anläggningen kommer att gå till fastighetsel, såsom ventilationssystem, belysning och tvättstugor. Eftersom anläggningen är ansluten till elnätet kan eventuellt överskott säljas tillbara till Kraftringen, men tanken är också att hyresgästerna i framtiden ska kunna ta del av el från anläggningen och alltså inte behöva köpa in lika mycket el själva.

  Sydsvenskan fanns på plats under invigningen och skriver:

  Kostnaden för anläggningen har varit drygt 12 miljoner kronor, inklusive statligt stöd på 3,6 miljoner kronor. På 17 år beräknas investeringen vara betald, medan livslängden på anläggningen bedöms till 30 år.

   

   

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.