Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sveriges växthusgasutsläpp minskar

  De svenska växthusgasutsläppen sjönk med sex procent mellan 2011 och 2012, minskningen är dock främst kopplad till konjunkturen, det skriver Naturvårdsverket

  Utsläppsminskningarna har främst skett inom tre sektorer, vägtrafik, energiindustrin och industrin. Vägtrafiken uppvisar en positiv utveckling, där snålare bilar, fler bilar med miljövänligare bränslen och en minskad mängd bilåkande har lett till utsläppsminskningar på fem procent. Energiindustrin har minskat sina utsläpp med fyra procent, men orsaken var främst att mycket regn ledde till bra tillgång på vattenkraft. Industrin minskade sina utsläpp med elva procent, den låga konjunkturen var dock det som låg bakom.

  Ett år med lite mindre regn och högre takt på industrin riskerar alltså att öka utsläppen igen. Värt att minnas är också att de utsläpp som Naturvårdsverket nu har räknat på är utsläppen av vår produktion. När Naturvårdsverket däremot räknade på utsläppen av vår konsumtion kom de fram till att de svenska utsläppen ökar.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!