Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Trafiken kan fälla klimatmålet

  Trafikverket har nyligen utkommit med uppgifter att trafikutsläppen 2030 kommer att vara 4 gånger högre än vad som krävs för att klara klimatmålet. Klimatpåverkan från transporter ökar trots rekordartad energieffektivisering av nya personbilar och Trafikverket menar att bilberoendet måste minska och att städer måste anpassas för minskad trafik.

  Vägtrafiken står nu för ca 40% av Sveriges totala utsläpp och Trafikverket varnar för att siffran inte kommer att minska om inte stora satsningar görs. MP riktar kritik mot regeringens prioriteringar i SVT, men Catharina Elmsäter-Svärd, moderat infrastrukturminister,  menar att de även gör utbyggnader av järnvägen och försvarar satsningen på biltrafiken:

  – Bilen är ju också en del av transportsystemet, men då kanske det är viktigt att fokusera på teknikutvecklingen. (…) Vi behöver ständigt jobba med de som är de negativa effekterna ur miljö- och klimathänsyn, men samtidigt så har vi också ett behov av hur landet kan växa rent ekonomiskt, tillväxtmässigt.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.