Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Utsläppen fortsätter öka i USA

  Trots att en dubblering av antalet stängda kolkraftverk under 2018, så har USAs koldioxidutsläpp inte sjunkit. Både transportsektorn och industrin fortsätter bidra till en stor del av utsläppen.

  Även om utsläppen från fossilenergiproduktion fortsatte att sjunka förra året, vilket det gjort sedan 2005, så räcker det inte för att balansera upp andra skadliga delar av den amerikanska ekonomin.

  Ett område där utsläppen ökat stort det senaste året är tung industri, ett område som amerikanska myndigheter under nuvarande presidenten Donald Trump har varit ovillig att reglera. Utsläpp från stora industrier som cement-, stål-, och kemiindustrin ökade med 5,7 procent under 2018.

  Ett annat område är transportsektorn. På grund av tuffare regleringar som infördes 2011, sjönk utsläppen från bilar något då flera amerikaner gick över till bränslesnålare bilar. Det blev dock en kortvarig sänka, då utsläppen från diesel- och jetbränsleanvändning ökade med tre procent under 2018. Enligt New York Times miljöreporter Brad Plumer på grund av att den amerikanska ekonomin fortsätter återhämta sig efter finanskrisen 2011.

  Med nuvarande utsläppsnivåer från den amerikanska transport- energi- och industrisektorn, så känns målen i Parisavtalet allt mer avlägset. Enligt det amerikanska forskningsinstitutet Rhodium Group så skulle det krävas stora reformer eller teknologiska framgångar för att det ska finnas en chans att nå miljömålen.


  Supermiljöbloggen bevakar frågor om fossil avveckling. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

   

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra