Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vad Sveriges ledare anser om miljön återspeglas ännu inte i handling

  Världsnaturfonden har genomfört en undersökning riktad till svenska beslutsfattare gällande hållbarhet i ekonomiska beslutsprocesser. Resultatet har nu sammanställts och presenteras i en analys där det bland annat framkommer att hälften av riksdagsledamöterna anser att vi kan lösa miljöproblemen med dagens ekonomiska modeller. 

  Det var under hösten 2014 som WWF genomförde undersökningen genom personliga utskick per e-post till Sveriges beslutsfattare. WWF vände sig till 9 391 beslutsfattare från olika myndigheter, företag inom den finansiella sektorn och riksdagsledamöter.

  Att det krävs en förändring är nästan alla tillfrågade beslutsfattare eniga om – hela 98 % av riksdagsledamöterna instämde i påståendet att vårt kapital behöver styras om för att möjliggöra en hållbar utveckling enligt studien. Positivt anmärkningsvärt är även att 9 av 10 i samtliga respondentgrupper instämde i att ekonomiska beslut inom privat- och offentlig sektor har stor påverkan på det ekologiska fotavtrycket och den biologiska mångfalden.

  Att viljan till förändring finns är tydligt. En kraftsamling motsvarande attityden från kommuner, landsting, riksdagen, regeringen och den finansiella sektorn lyser emellertid fortfarande med sin frånvaro. Undersökningen i sig tyder dock på att attityderna hos Sveriges beslutsfattare går åt mer hållbart tänk för miljön, varför undersökningens resultat får ses som högst positivt.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!