Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vägtrafikens koldioxidutsläpp minskade under 2012

  En sammanställning som Trafikverket gjort visar att vägtrafikens koldioxidutsläpp minskade med tre procent under 2012 jämfört med året innan.

  Minskningen beror till största delen på bränslesnålare bilar, en ökad andel biobränslen och det faktum att den totala mängden trafik på vägarna minskade.

  En glädjande utveckling menar Trafikverket. Men mer måste till för att inte utsläppen ska börja öka igen.

  – Även om utvecklingen nu är positiv kan vi inte räkna med att utsläppen fortsätter nedåt om ingenting görs. Våra beräkningar visar på en kraftigt ökande vägtrafik framöver som äter upp förbättringarna på fordon och bränsle, säger Lars Nilsson, miljödirektör på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

  Enligt Nilsson är det inga hemligheter vad som behöver göras för att utsläppen ska kunna sjunka ordentligt.

  – För att få ned utsläppen tillräckligt måste vi utnyttja alla trafikslag på ett smart sätt. För gods handlar det om att stärka järnväg och sjötransporter samtidigt som vi prövar ny teknik för vägtransporterna. För persontrafiken krävs bättre förutsättningar för kollektivtrafik och en samhällsplanering för tillgängliga och attraktiva städer utan bilberoende.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.