Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Vi kan fixa mer än vi tror”

  Spotifygrundaren Daniel Ek förklarar varför han stödjer projekt som ska säkra rent vatten till världens fattiga.

  – Har man haft en sådan tur som jag, ska man ge tillbaka.

  Det säger Daniel Ek i en intervju med Veckans affärer. Spotifygrundaren, som även är bolagets vd och som tros vara god för ett antal miljarder kronor, har börjat engagera sig i organisationen Charity Water som arbetar med vattenprojekt runt om i världen. Att det blev just den organisationen säger Ek berodde på att han gillade konceptet med att 100 procent av alla pengar som skänks hit oavkortat går till de vattenrelaterade projekten, och att pengar till löner och administration tas in från separata donationer.

  Trots att var nionde person på jorden, sammanlagt runt 800 miljoner människor, i dag saknar rent vatten förklarar Ek i intervjun att han ser stora möjligheter med just vattenproblemet eftersom det är ett problem som snabbt skulle kunna lösas, om viljan bara fanns.

  – För 35 miljarder dollar skulle varenda människa på jorden ha tillgång till rent vatten. Det är en halv dag av vad Irakkriget kostade … hur sjukt är inte det? Med andra ord, vi kan fixa mer än vi tror, säger Ek i intervjun med Veckans affärer.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.