← Tipsa oss!
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Om Supermiljöbloggen

På Supermiljöbloggen kan du läsa de mest aktuella nyheterna om miljö och klimat. Våra skribenter är engagerade, kunniga och drivs av att lyfta miljöpolitik och miljöfrågor i den svenska debatten. Vi deltar i debatter, seminarier, kampanjer och föreläser. Supermiljöbloggen drivs helt ideellt.

Utmärkelser

Sedan starten i oktober 2010 har Su­permil­jö­blog­gen fått en rad ut­mär­kel­ser och priser. Bland annat har sajten utsetts till Årets Al­me­dals­blogg och be­skri­vits av Dagens opinion som årets folk­rö­rel­se med no­mi­ne­ring­en  ”Su­permil­jö­blog­gen, visar att det går att starta in­fly­tel­se­ri­ka och hållbara me­di­e­ka­na­ler med hjälp av en­ga­ge­mang, kunskap och kompetens, snarare än med kapital.” Bland yt­ter­li­ga­re ut­mär­kel­ser finns Bästa Bransch­blogg 2016 och en av Sveriges 30 mest in­spi­re­ran­de or­ga­ni­sa­tio­ner för håll­bar­het 2017.

2015 till­de­la­des Su­permil­jö­blog­gen WWF:s pris Årets mil­jö­hjäl­te. Priset togs emot av redaktör Beatrice Rindevall ur kungens hand. Juryns mo­ti­ve­ring löd: ”När medias intresse för mil­jöfrå­gor sviktar så finns hela tiden Su­permil­jö­blog­gen som en pålitlig kanal för att debattera och informera om mil­jöfrå­gor. Su­permil­jö­blog­gen har blivit en självklar scen för aktuell och viktig debatt. Beatrice Rindevall är redaktör på Su­permil­jö­blog­gen som drivs av fri­vil­li­ga krafter. Beatrice Rindevall och Su­permil­jö­blog­gen är en fin förebild för ett sam­hälls­en­ga­ge­mang som tack vare bloggen fort­sät­ter att spridas till många.”

Våra skribenter och medarbetare

Andreas Vilhelmsson

Skribent

Folkhälsovetare, forskare och författare med Malmö som bas. Skriver gärna om kopplingen mellan klimat och hälsa, Agenda 2030 och forskningspolitik.

andreas.vilhelmsson@supermiljobloggen.se
Anna Ljungström

Redaktör

Samhällsplanerare som gillar att fundera över miljöpolitik och klimatkommunikation. Born and raised ångermanlänning, numera i Uppsala.

anna.ljungstrom@supermiljobloggen.se 070 293 70 80
Beatrice Rindevall

Redaktör

Jobbar som hållbarhetskonsult på Tell Us i Stockholm. Föreläser, modererar och göteborgsskämtar.

beatrice@supermiljobloggen.se 073 937 38 71 @BeaRindevall
Hedvig Goldhahn

Skribent

Odlingsintresserad östgöte som studerar landsbygdsutveckling i Uppsala och funderar över framtidens matproduktion.

hedvig.goldhahn@supermiljobloggen.se
Jennie Malm

Skribent

Miljösamordnare som arbetar med vår påverkan på miljön genom att sprida kunskap och inspirera till förändrade beteenden. Skriver gärna om mat, klimat och ekonomiska styrmedel.

jennie.malm@supermiljobloggen.se
Jonna Elofsson Bjesse

Skribent

Miljövetare, poddare och huvudstadsbo med norrlandsblod. Skriver gärna om Agenda 2030 och de 17 Globala Målen för Hållbar Utveckling. Gillar ekobubbel, vegansk mat och att vandra i fjällen.

jonna.elofsson@supermiljobloggen.se
Siiri Latvala

Skribent

Miljövetare och toxikolog. I andra ord, en hopplös miljö- och hälsonörd. Gillar att skriva om luftföroreningar och hållbar kemikaliepolitik.

siiri.latvala@supermiljobloggen.se
Vera Arhippainen

Skribent

Miljöpolitikstuderande från Helsingfors. Arbetar med ungdomar och miljöutbildning. Skriver gärna om globala miljöfrågor, solidaritet och mänskliga rättigheter.

vera.arhippainen@supermiljobloggen.se
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till Kopierad123 270 12 33

Läs vad vi vill göra