Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Den globala kampanjen RE100 med syftet att få företag att satsa på förnybar energi har rönt stora framgångar i Australien. Häromdagen gick en av landets största zinkraffinaderier, Sun Metals Corp, med i kampanjen och satsar nu på att senast 2040 enbart nyttja energi från fossilfria källor. Att ett stort företag som Sun Metals Corp gör den här utannonseringen har kallats en Game changer.

  Det händer en hel del på marknaden just nu, såväl länder som företag satsar på att bli fossilfria inom de närmaste årtiondena. I Australien har den processen påskyndats med RE100-kampanjen, vilket är ett initiativ inom Global Climate Group med syftet att få företag att satsa på 100 procent förnybar energi.

  Renew Economy skriver om hur Sun Metals Corp är en av de senaste bolagen i Australien som ingår i initiativet och därmed kommer att gå över till 100 procent förnybara energikällor senast 2040. Sun Metals Corp täcker redan idag ungefär 22 procent av sitt energibehov från solenergi då de installerade en solfarm nära sitt raffinaderi för två år sedan.

  Detta åtagande från Sun Metals att nå 100% förnybart till 2040 är en riktig game changer. […] Om Sun Metals kan förnyas helt till 2040 finns det ingen anledning till att alla andra australiska raffinaderier och smältverk inte kan göra detsamma, säger Jon Dee, koordinator för RE-kampanjen i Australien, till Renew Economy

  Ett av Sun Metals Corps delmål är att 80 procent av den energi de använder ska komma från förnybara energikällor 2030. För att lyckas nå det målet ska företaget, förutom satsningen på solenergi, även satsa på vindkraft. För att nå 100 procent förnybart söker man även andra och kompletterande typer av tekniska lösningar såsom batterier, biogas och väte.

  Det borde inte bli någon överraskning att så många företag gör det här. Som företagsmedlemmarna i RE100 redan har visat är det förnuftigt att gå över till 100% förnybart och det är också meningsfullt för miljön, säger Jon Dee till Renew Economy

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.