Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    ”Arktis is kan vara borta om tio år”

    Avsmältningen i arktis når nya oroväckande rekord. Trots att det är en månad kvar av smältsäsongen i Arktis så är istäcket redan rekordtunt. Och om trenden håller i sig kan vi få uppleva ett Arktis utan is redan om tio år tror European Space Agency.

    Både isen och björnen lär vi
    se mindre av i framtiden.

    SMHI:s blogg har sammanställt data ifrån flera olika källor och konstaterar att årets avsmältning av is redan är rekordhög, eller åtminstone mycket nära ett rekord. Siffrorna är särskilt oroväckande eftersom att avsmältningen av is går ännu snabbare än vad forskarna räknat med i exempelvis IPCCs rapport från 2007. European Space Agency presenterade dessutom nyligen siffror som antyder att om trenden håller i sig vad gäller avsmältning är det möjligt att Arktis blir isfritt så snart som 2022 under en del av sommaren. Exakta årtal ska självklart tas med en nypa salt, men trenden är ändå tydlig. Arktis is krymper och det är till största delen våra utsläpp som ligger bakom.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.