To Paris With Love?

Paris gator fylldes med klimataktivister

Foto: 350.org

Idag, på övertid i klimatförhandlingarna hölls en stor klimatdemonstration genom Paris.

Den stora planerade demonstrationen 29 november i Paris ställdes ju in, men det hindrade inte aktivister från att protestera på andra kreativa sätt.

Sedan tidigare planerade också klimatrörelsen en stor aktion idag 12 december, då klimatförhandlingarna skulle ha avslutats igår. Dagens demonstration förbjöds också först av den franska polisen, men imorse fick arrangörerna tillstånd för sin demonstration efter att polisen insett att mobiliseringen var väldigt stor.

Demonstrationen vill visa på mänsklighetens röda linjer. I klimatsammanhang har de förhandlande länderna vissa frågor som inte är förhandlingsbara, som de kallar för röda linjer. Nu vill klimatrörelsen ta över detta begrepp och visa på att vi behöver sluta släppa ut växthusgaser omgående och att mänsklighetens röda linje går vid 1,5 graders uppvärmning. Bakom arrangemanget finns den globala klimatrörelsen 350. Fler bilder från demonstrationen finns här.

23327756209_a8ae5a2df4_k

Miljö online2

Liknande artiklar