Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  En hållbar bensinstation?

  Dagens greenwash presenteras av OKQ8 som säger sig ha lanserat Europas första hållbara bensinstation i Sverige. Som ni kanske listat ut är supermiljöbloggen inte helt övertygade.

  Enligt OKQ8 har stationen rad fiffiga miljösmarta lösningar, som bättre isolering av byggnaden, teknik som lokalt bryter ned avgaser och solpaneler på taket. Och ja, det är ju bra grejer, men är det verkligen mackarnas dåliga isolering som är det stora miljöproblemet inom fossilindustrin? Att kalla en affär vars främsta föräljningsvara är olja för hållbar är inte trovärdigt, oavsett om stationen är byggd av förnybart material eller inte. Reklamen är ett exempel på greenwash, precis som gröna flyg eller miljövänlig kärnkraft.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.