Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Stena säljer båtar för oljeborrning i Arktis

  Företaget Stena säljer båtar specialgjorda för oljeborrning i Arktis. VD:n Dan Sten Olsson är nog inte överdrivet bekymrad då han enligt Naturskyddsföreningen menar att klimatförändringarna är överdrivna och att användning och exploatering av fossila bränslen några decennier till inte kommer att riskera klimatet.

  Alla håller däremot inte Sten Olssons linje. På Greenpeaceaktionen ”Save the arctic” hemsida står det:

  Samma oljekoncerner som fått Arktis is att smälta är redo att göra vinst på katastrofen. De vill suga upp de sista dropparna, trots att det bara finns tillräckligt med olja i Arktis för att hålla världen med olja i tre år. Det kan ge dem ekonomisk vinst, men riskerna är enorma. Regeringsinstanser över hela världen har uttryckt att det är så riskabelt att borra efter olja i Arktis att man bör avstå helt. Ett oljeutsläpp i de isiga vattnen är omöjligt att hantera. Det skulle få katastrofala konsekvenser för den arktiska miljön. Stora isberg på kollisionskurs med oljerborrplattformarna måste bogseras undan, och för att smälta de mindre isbergen använder oljebolagen jättelika vattenkanoner. Om vi tillåter oljebolagen att borra i Arktis är det bara en tidsfråga innan en olycka inträffar. Det får inte ske!

  Naturskyddsföreningen i Göteborg har startat en kampanj för att försöka stoppa företagets investeringar i exploateringen. Protestlistan hittar du här.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.