Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Undrar du också hur Sverigedemokraterna ser på klimatfrågan? De har svarat. Vi har översatt.

  Sverigedemokraterna
  Sverigedemokraterna Foto: News Øresund – Johan Wessman

  På Supermiljöbloggen har vi tidigare behandlat Sverigedemokraternas miljöpolitik, med en viss skräckblandad förundran. Nu tar de sista steget ut i rampljuset som Sveriges enda klimatskeptiska riksdagsparti.

  I en insändare i Lokaltidningen Halmstad undrar Bruno Toftgård från Klimataktion över Sverigedemokraternas klimatpolitik, då han inte hittar mycket matnyttigt på deras webbsida och inte hör dem prata om frågan.

  Nu har han fått svar på om partiet har någon uppfattning i klimatpolitiken. Miljöpolitiske talespersonen Josef Fransson svarar.

  Självfallet! Vår uppfattning skiljer sig dock från övriga riksdagspartier då vi faktiskt tagit oss tid att sätta oss in noggrant i klimatvetenskapen och tagit ställning därefter, i stället för att bara följa strömmen.

  Tolkning: Att typ all klimatforskning säger samma sak visar ju bara att den är PK och otillförlitlig.

   Då inser man snart att det inte finns något linjärt samband mellan temperatur och CO2, vilket inte minst 17 år utan någon uppvärmningstrend visat, trots att vi släppt ut mer än någonsin. Snarare säger detta att vetenskapen har mycket kvar att utforska och att de värsta klimatlarmen överskattats.

  Tolkning: Trendlinjer är komplicerade, klimatskeptiska bloggar är däremot lättlästa.

  Läs mer: Trendlinje från NASAIngen uppbromsning av globala uppvärmningen (SVT) , Nya värmerekord – igen (SMB) , 2015 på väg att bli det varmaste året någonsin (SvD) , The ’pause’ in global warming is not even a thing (Guardian)

  Sverige har sannerligen inget att skämmas för när det gäller CO2, då vi trots att vi bor i ett kallt land har de lägsta utsläppen i hela den industrialiserade världen.

  Tolkning: Jag glömde precis att jag sagt att klimatlarmen överskattats, så jag fortsätter argumentera ändå. Och länder som Frankrike, Schweiz och Portugal kan väl ändå inte riktigt kallas industrialiserade.

  Läs mer:  Lista på hur mycket länder släpper ut (Världsbanken) , Extra: Sveriges utsläpp ökar rejält – utomlands

  Att sänka utsläppen här är kostsamt och saknar i ett globalt sammanhang ändå signifikans. Sverige står endast för cirka 0,1 procent av utsläppen globalt. Kina ökar däremot sina utsläpp med ungefär ett helt Sverige per månad. Om målet är att sänka de globala utsläppen måste vi se utanför Sverige.

  Tolkning: Faktiskt så skulle vi bara kunna dela upp hela världen i grupper om nio miljoner människor. Då skulle ingens utsläpp räknas! Problemlösar-high-five!

  Det enda av signifikans Sverige i realiteten kan bidra med är forskning och utveckling för energislag som ersätter det fossila och som är så billiga att även fattigare länder har råd med dem. Här bör Sverige satsa och det som i nuläget har störst potential är kärnkraft Generation 4.

  Tolkning: Jag är helt övertygad om att den eventuella generation 4 kommer lösa det här snabbt och billigt, även om det inte ens finns en testanläggning än.


  Kommentar: Tyvärr har Sverigedemokraterna gått längre och längre bort från vetenskapen i miljöfrågorna, till att nu helt friskt citera klimatskeptisk propaganda. Samtidigt använder de (vältöjda) uppgifter för att försöka underminera problematiken ännu mer.

  Bakgrunden till Sverigdemokraternas skepcis vet vi inte. Kanske handlar det om att vetenskap är jobbigt att gräva ner sig i, att de inte vill tycka som alla andra, eller så vill de bara inte att det ska vara sant.

  Tills vidare kan vi iallfall, sorgligt nog, inse att vi har ett klimatskeptiskt parti i Sveriges riksdag.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!