Vi slänger hundratusentals ton mat varje år – på grund av skönhetsfel

Vi dissar fullt ätbara potatisar – för att de är för fula. Odlaren Hans Westlund behöver slänga en femtedel av skörden varje år på grund av skönhetsfel.
400 000 ton mat produceras i Sverige varje år – utan att lämna gårdarna. Anledningen är orimliga krav på utseende, sorter, och storlekar från såväl grossister, butiker och konsumenter, skriver SVT.
Hans Westlund från Sundsvall slänger 100 av 500 ton ätbar potatis varje år.
SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till
Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.
SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till