Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Australien börjar avskaffa koldioxidskatten

  Australien har nu påbörjat arbetet för att avskaffa koldioxidskatten. Den nyvalda konservativa regeringen ledd av premiärminister Tony Abbott gör sitt för att skynda på den globala uppvärmningen redan på första arbetsdagen. 

  Premiärminister Abbott ser avskaffandet av koldioxidskatten som sin högst prioriterade fråga och det är den första ekonomiska reformen som parlamentet genomför. Från allmänhetens plats i parlamentet hördes protester som var så allvarliga att talmannen hotade med att utrymma den om de inte lugnade sig.

  Processen för att avskaffa skatten har nu påbörjats, men parlamentet behöver godkänna den innan den träder i kraft. Det kan dröja till mars 2014. Abbott säger att:

  (…) the Labor party and the Greens are still in denial about the election result.

  Han syftar på att väljarna valt honom och hans klimatfientliga politik. Frågan är om inte Abbott själv är den som lever i förnekelse, när han helt struntar i klimatfrågans allvar.

  Ledaren för De Gröna i Australien Christine Milne låter hälsa att Australien nu blir “a global pariah on climate change”. Hon säger till journalister i Canberra:

  Not only are we abandoning any real ambition to reduce emissions, but at the same time we’re saying we won’t even put up money to help developing countries around the world mitigate and adapt to global warming.

  När regeringen var färdiga med att introducera avskaffandet av koldioxidskatten kl 11 idag lokal tid, gick de direkt in på att avskaffa gruvskatten.

  Under de pågående klimatförhandlingarna i Warszawa fick Australien skäms-priset Fossil of the Day i måndags för sin urspårade miljöpolitik.

  Via The Guardian

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.