Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Australien vägrar delta på klimatförhandlingarna

  Idag har klimattoppmötet i Warszawa dragit igång, men för första gången på åratal så kommer inte alla länder vara representerade med en minister. Australien låter bli att skicka någon till klimatmötet – istället vi de påskynda klimatförändringen.

  Den nya konservativa regeringen i Australien under ledning av Tony Abbott har snabbt gjort sig ökända som motståndare till allt som har med att rädda klimatet att göra. Abbot har bland annat kallat klimatforskningen för ”strunt” och drev som sin huvudfråga i valrörelsen att avskaffa Australiens koldioxidskatt som infördes för att minska utsläppen från kolindustrin. När Australien nu låter bli att skicka en minister som förhandlare till Warszawa hälsar miljöminister Greg Hunt att han inte har tid, då han är helt upptagen med att avskaffa just koldioxidskatten.

  Australiens val att prioritera bort klimattoppmötet har fått kritik både från Australiens oppositionspartier, från miljöorganisationer  och från tunga aktörer som FN:s förra klimatchef Yvo De Boer. Den australiska regeringens val att strunta i klimatet kan dock bli ett beslut som de kommer få ångra tidigare än de räknat med. En ny rapport visar att Australien just har haft sitt varmaste år någonsin och nu när sommaren närmar sig är allt upplagt för mer torka och fler bränder än vad landet har sett på mycket länge.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.