Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bygget av Kanadas största solcellsanläggning i gång

  Är en del av en större investering på fem miljarder dollar i förnybar energi.

  Bara under de senaste veckorna har det dykt upp nyheter om rekordstora solcellsanläggningar, både planerade och färdigbyggda, i bland annat Indien, Pakistan, USA och Japan.

  Nu kommer en liknande nyhet från Kanada. Här ska man bygga en solcellsanläggning i Ontario, landets största provins, på 100 MW, som när den är i full drift 2015 kommer att producera förnybar el för motsvarande 13 750 kanadensiska hushåll.

  ABB har varit med och tagit hem ordern, som för bolaget är värt 80 miljoner dollar. Enligt ett pressmeddelande från ABB är anläggningen en del av en större investering på fem miljarder dollar av Samsung Renewable Energy och partners för att skapa ett energikluster på mer än 1 369 MW förnybar energi från vind- och solkraft.

  – Vi är glada att tillsammans med Canadian Solar Solutions få bygga landets största solcellsanläggning och stödja Samsungs visionära satsning på förnybar energi, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB i pressmeddelandet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.