Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Carlgrens klimatvision kritiseras

  Carlgren presenterade förra veckan på SvDs debattsida sin vision för ett klimatneutralt Sverige. Målet är att Sverige ska vara klimatneutralt 2050, några nya politiska förslag förutom ett utredningsuppdrag presenteras inte i texten. Nu får Carlgren kritik av klimatforskaren Per Kågesson i ett svar på debattartikeln.

  Kritiken handlar framförallt om att Carlgren beskriver Sverige som ett föregångsland, andra länder kommer nämligen inte kunna kopiera Sveriges koncept för att göra sina utsläppsminskningar eftersom våra minskningar bygger på att vi får stora mängder koldioxidfri energi ifrån vatten skog och kärnkraft, resurser som de flesta andra länder har långt ifrån lika goda förutsättningar för påpekar Kågesson.

  Kågesson ifrågasätter också Carlgrens mål om en koldioxidfri fordonsflotta redan om 20 år, vilket kommer kräva stora mängder bioenergi, vilket konkurrerar med livsmedelsförsörjningen. Istället menar Kågesson att Sverige måste satsa mer på att minska vår energianvändning, som ligger långt över EU-genomsnittet. Det handlar dels om att minska elanvändningen, men också om att transportera sig smartare, genom en ökad andel resor med kollektivtrafik.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!