Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Carolina Klüft: Tuffare miljöpolitik är vad som krävs

  Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons

  Supermiljöbloggen var självklart på plats under Naturskyddsföreningens rikskonferens i helgen. Vi såg till att få ett få ett kort snack med riksstyrelsens kändis Carolina Klüft.

  Hej Carolina! Nu när vi är på plats här uppe i natursköna Åre måste vi så klart passa på att fråga; vad betyder naturen för dig?

  – Naturen för mig innebär otroligt mycket. Det betyder stillhet, skönhet, energi. Den ger helt enkelt själslig ro. 

  Vilka tycker du är de viktigaste miljöfrågorna?

  – Som gammal mångkampare har jag svårt att bara välja en gren. Det gäller att kunna lägga hela pusslet för att få hela bilden. Alla delar är viktiga, allt ifrån klimatfrågan till bevaringen av biologisk mångfald. 

  Hur jobbar du aktivt med miljöfrågor?

  – Jag försöker arbeta på olika plan för bästa effekt. Privat så ser jag alltid till att köpa ekomat, källsortera och välja hållbara transportmedel. Sen uträttar jag en del i föreningslivet också , till exempel i Naturskyddsföreningens styrelse.

  Temat för konferensen är ”Det våras för landsbygden”. Hur ser du på landsbygd vs. stad ur ett klimat- och miljöperspektiv?

  – Som  jag ser det behöver vi en utveckling av både landsbygd och stad. Vi måste utveckla båda två utan att de för den sakens skull konkurrerar ut varandra. En mycket tuffare miljöpolitik är vad som krävs för hållbar utveckling.

  Till sist; vad har varit bäst under konferensen?

  Då jag modererat hela kalaset så har jag tyvärr inte hunnit med att gå på så många workshops och liknande. Men som helhet tycker jag allt blivit väldigt lyckat. Det allra bästa har dock varit att se representationen. Här samlas både unga och äldre, både ur riksstyrelsen och vanliga föreningsmedlemmar. Det ger hopp om framtiden.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra