Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Carolina Klüft: Tuffare miljöpolitik är vad som krävs

  Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons

  Supermiljöbloggen var självklart på plats under Naturskyddsföreningens rikskonferens i helgen. Vi såg till att få ett få ett kort snack med riksstyrelsens kändis Carolina Klüft.

  Hej Carolina! Nu när vi är på plats här uppe i natursköna Åre måste vi så klart passa på att fråga; vad betyder naturen för dig?

  – Naturen för mig innebär otroligt mycket. Det betyder stillhet, skönhet, energi. Den ger helt enkelt själslig ro. 

  Vilka tycker du är de viktigaste miljöfrågorna?

  – Som gammal mångkampare har jag svårt att bara välja en gren. Det gäller att kunna lägga hela pusslet för att få hela bilden. Alla delar är viktiga, allt ifrån klimatfrågan till bevaringen av biologisk mångfald. 

  Hur jobbar du aktivt med miljöfrågor?

  – Jag försöker arbeta på olika plan för bästa effekt. Privat så ser jag alltid till att köpa ekomat, källsortera och välja hållbara transportmedel. Sen uträttar jag en del i föreningslivet också , till exempel i Naturskyddsföreningens styrelse.

  Temat för konferensen är ”Det våras för landsbygden”. Hur ser du på landsbygd vs. stad ur ett klimat- och miljöperspektiv?

  – Som  jag ser det behöver vi en utveckling av både landsbygd och stad. Vi måste utveckla båda två utan att de för den sakens skull konkurrerar ut varandra. En mycket tuffare miljöpolitik är vad som krävs för hållbar utveckling.

  Till sist; vad har varit bäst under konferensen?

  Då jag modererat hela kalaset så har jag tyvärr inte hunnit med att gå på så många workshops och liknande. Men som helhet tycker jag allt blivit väldigt lyckat. Det allra bästa har dock varit att se representationen. Här samlas både unga och äldre, både ur riksstyrelsen och vanliga föreningsmedlemmar. Det ger hopp om framtiden.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!