Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  COP: Ett förslag på Kyoto cirkulerar

  En bild från förra årets förhandlingar där demonstranter
  uppmanar förhandlarna att ”visa sin kärlek för Kyoto”

  Ett utkast till beslut om en andra åtagandeperiod för Kyotoprotokollet diskuteras nu av delegaterna. Texten samlar de många förslag som finns kvar att besluta om, bland annat hur långt avtalet ska vara, hur tilläggen till det befintliga protokollet hanteras, vilka som får delta i Kyotoprotokollets flexibla mekanismer… allt! Utsläppsmålen är förstås inte heller beslutade, men är inte under förhandling utan handlar om vad respektive land utlovar – och de löftena är hittills så beskedliga att främst utvecklingsländerna och Kina slår bakut också på andra förhandlingsområden.

  På andra områden räknar förhandlarna med att få textförslag att läsa ”över helgen”, dvs imorgon söndag då det inte är några förhandlingar. Nästan genomgående innehåller texterna fortfarande väldigt många alternativ att jobba vidare med.

  /Mattias Goldman, på plats i Doha

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.