Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  COP: Ministrarna behövs för att förhandlingarna ska framåt

  På onsdag kommer ett nytt textförslag om Kyotoprotokollet, men ordföranden för arbetsgruppen, Madeleine Diouf från Senegal, bedömer att flera frågor måste lösas på ministernivå. Det gäller bland annat andra åtagandeperiodens ambitionsnivå och om länder som inte gör åtaganden ska ha tillgång till de flexibla mekanismerna.

  Den norske miljöministern, Bård Vegar Solhjell

  Norske miljöministern Bård Vegar Solhjell och hans brasilianska kollega Luiz Figueiredo Machado har fått i uppdrag att informellt kontakta särskilt viktiga ministrar för att diskutera dessa frågor.

  LCA (Long-term Cooperative Action, det förhandlingsspår som tidigare skulle utvecklas till ett globalt, bindande avtal) tänks ju avslutas på denna COP, och arbetet går framåt gällande utsläppsminskningar. Däremot går det trögt gällande anpassning, finansiering, teknologi, kapacitetsuppbyggnad och svarsmekanismer, och det är fortsatt osäkert om man faktiskt kan stänga det i år. Flera arbetsgrupper tar nu fram textförslag och identifierar vad som måste upp till ministernivå, säger arbetsgruppens ordförande Aysar Tayeb från Saudiarabien.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.