Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Dagens Nyheter planerar ny bilaga – DN Miljö

  Foto: SMB

  Tidningens chefredaktör Peter Wolodarski ska enligt uppgift ha fått idén efter att ha läst populär miljöblogg.
  Källor med god insyn i Dagens Nyheter, Sveriges största morgontidning, bekräftar för SMB att tidningen planerar för en ny miljöbilaga. Nuvarande bilagor som DN Kultur, DN Sport och DN Motor kan snart få sällskap av DN Miljö.
  Idén sägs ha uppkommit då en av Dagens Nyheters läsare i början av februari tipsade chefredaktör Peter Wolodarski på Twitter.
  dn 1
  Att Dagens Nyheters medarbetare är trogna följare av just Supermiljöbloggens rapportering har stått klart sedan länge.
  Exempelvis ledarskribenten Susanna Birgersson hänvisade under senaste Almedalsveckan till en av Supermiljöbloggens krönikor när hon resonerade om plus och minus kring en ny svensk klimatlag. Så sent som för två veckor sedan lyfte hon återigen fram en av krönikorna, som denna gång handlade om de internationella klimatförhandlingarna.
  Ett annat exempel är när Supermiljöbloggen var först ut med att presentera utrikesminister Carl Bildts (M) syn på klimatproblematiken:
  dn 2
  Då publicerade DN:s ledarsida dagen efter samma citat, samtidigt som man dock, av utrymmesskäl får förmodas, valde att inte hänvisa till var man fått det ifrån.
  dn 3
   
  Men nu ska alltså DN:s chefredaktör, enligt SMB:s källor, ha insett att tidningen inte hängt med i den snabba utvecklingen på miljöområdet.
  Efter att Wolodarski uppmärksammats på att den under tre år helt ideellt drivna Supermiljöbloggen nyligen nådde upp i över 16 000 följare på Facebook och över 7 000 följare på Twitter – med ständigt nya läsarrekord – ska han ha kommit fram till att många av DN:s hundratusentals läsare också lär ha ett stort intresse för miljöfrågorna och ett stort sug efter dagliga nyheter på detta område.
  Ingen av skribenterna på Supermiljöbloggen har velat kommentera uppgifterna om den nya bilagan DN Miljö. Men i ett uttalande på Twitter hänvisas till filmen Spider-Man:

  With great power comes great responsibility.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra