Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Dags för hållbart Lego!

  Den danska leksakstillverkaren Lego har insett att fossila bränslen inte tillhör framtiden. Nu vill de ta fram helt nya legoklossar som inte kräver olja när de tillverkas.

  Under 2014 tillverkade Lego 60 miljarder legoklossar. Till det gick det åt 77 000 ton olja vilket bidrog till den största delen av företagets koldioxidavtryck.

  För att göra något åt det, planerar leksakstillverkaren att anställa 100 forskare till ett stort projekt som går ut på att hitta ett hållbart alternativ till oljebaserad plast. Tanken är att det inte ska gå att märka någon skillnad mellan de nya, hållbara legoklossarna och de gamla, vilka inte har förändrats sedan 1963.

  Företaget hoppas kunna ta fram den nya, miljövänligare plasten från majsstjälkar eller annat jordbruksavfall. De biobaserade plaster som finns att tillgå idag, är inte av tillräckligt god kvalitet för att göra legoklossar. Det kommer därför ta tid att hitta alternativ och forskningsprojektet beräknas ta 15 år.

  Det här är bara ännu ett exempel på att miljö numera har blivit en central del av företagens arbete. Igår berättade Supermiljöbloggen om Facebook som siktar på att bli helt förnyelsebara. Företagen har insett att om man inte stöder ekosystemen, har man ingen business. Nu hoppas vi på att politikerna och medierna ska inse samma sak.


  Tidigare bloggat om leksakstillverkaren Lego:
  Lego + Shell = Inte sant
  Över halv miljon vill att Lego avbryter samarbete med Shell

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.