Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Danmark: Ökande problem med bekämpningsmedel i vatten.

  Företrädare för den danska vattenverksbranschen slår larm om ökande halter av glyfosat, som är den verksamma beståndsdelen i bland annat bekämpningsmedlet Round-up, i vatten. I ett uttalande till Jyllandsposten säger man att det kanske måste införas åtgärder för att rena dricksvattnet från glyfosat om man ska kunna garantera vattnets kvalitet och säkerhet. Den danska miljöministern säger att glyfosat är ett av de ämnen som ska föras upp på listan över ämnen som danska vatten ska testas för men menar att det är osäkert om det är lantbrukare eller trädgårdsodlare som är skyldiga till dom ökande halterna.

  Bildkälla: Wikipedia.de

  Glyfosat är ett av dom mest förekommande ämnena när vatten testas för bekämpningsmedel både i Sverige och Danmark. I USA har ämnet också uppmärksammats på grund av att ett oansvarigt bruk av främst Round-up har lett till en dramatiskt ökad utbredning av resistenta ogräs.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.