Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ekologiskt allt viktigare för svenskarna

  Sju av tio svenskar tycker det är viktigt att välja miljövänliga och rättvisa alternativ när man handlar. Allt fler svenskar väljer också att köpa ekologiskt, det visar en ny undersökning från Svensk Handel.

  Enligt studien tycker nästan 70 procent av svenskarna att hållbara och rättvisa val som fair trade och ekoligka alternativ är viktigt att prioritera när man handlar. Fyra av tio konsumenter säger också att de regelbundet väljer ekologiska alternativ när de handlar. Av de personer som väljer hållbara och etiska produkter så är kvinnor och äldre överrepresenterade. Samtidigt säger de tillfrågade i undersökningen  att de lägger mer pengar på ekologiska och rättvisa produkter idag än för ett år sedan.

  Intresset bland företagen för för miljö och hållbarhetsfrågor står dock stilla, och bland en hel del konsumenter upplever man att det är svårt att förstå skillnaden på olika märkningar. Det som människor vill se mer av från företagen är mer lokalproducerat, tätt följt av produkter med mindre kemikalier. Allra viktigast enligt de flesta i undersökningen är dock att företagen följer mänskliga rättigheter.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.