Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Elbuss som laddas genom gatan snart verklighet i Södertälje

  Foto: Scania

  Södertälje kan bli först i landet med en elbuss som laddas genom gatan.
  Det är Södertäljeföretaget Scania, Kungliga Tekniska Högskolan och Södertälje kommun som står bakom idén om en buss som kan laddas genom gatan. Själva laddningen sker genom så kallad induktion och går till så att bussen tar upp el trådlöst genom gatan. Elslingor ligger nergrävda under gatan och dessa laddar bussens batteri. Detta sker vid en busshållplats där bussen står stilla under 6-7 minuter.
  Satsningen är möjligt eftersom Energimyndigheten har bestämt sig för att stötta projektet med 9,8 miljoner kronor.
  – Det är med glädje och stolthet jag konstaterar att Södertälje blir först i landet med detta. Att Södertäljeborna kommer få vara del av denna tekniska utveckling känns både stort och naturligt, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.
  Via Länstidningen Södertälje

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.