Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Eskil Erlandsson pumpar in pengar i köttindustrin

  Häromdagen hade lantbruksminister Eskil Erlandsson ett möte med Ingemar Olsson, ordförande för Sveriges Grisföretagare. Mötet gick tydligen bra – ur Ingmars synvinkel.

  Mötet kommenterades i efterhand i Hallandsekot av Hans Carlsson (ordförande för Hallands Grisföretagare). Enligt honom har Erlandsson under mötet öppnat upp för att subventionera grisuppfödningen med 1000 kronor per sugga och år. Omräknat per slaktsvin skulle ett suggbidrag på 1 000 kronor bli mellan 35-40 kronor.

  Att svenskar redan äter så mycket kött att det är direkt ohälsosamt och att kött dessutom är en av de produkter som skadar vårt klimat mest är alltså sådant som Eskil inte har tagit med i beräkningarna.

  Läs även Ekologistas.

  Lyssna: Hallandsekot

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.