Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  EU-kommissionen beslutade igår att ta tillbaka sitt förslag om mål och regler för bättre luftkvalité och mer återvinning. Förslagen kommer istället att förändras, skriver The Guardian.  
  I paketet för bättre luftkvalité föreslås strängare regler än någonsin om utsläpp av luftföroreningar. EU har själv beräknat att förslaget skulle rädda 58 000 människor per år från en för tidig död på grund av dålig luftkvalité och att 40-140 miljarder euro per år skulle sparas. I paketet för mer återvinning så föreslås bland annat regler om att  90 procent av allt papper, 70 procent av allt kommunalt avfall, 60 % av all plast, 80 procent av allt trä och 90 % av allt glas och aluminium ska återvinnas. EU har själv beräknat att det skulle leda till cirka 180 000 nya jobb.
  Förra veckan kom det fram att EU-kommissionen planerade att slopa dessa förslag. Det väckte en ilska hos många miljöorganisationer, en del regeringar och politiker.  Åsa Romson och tio av hennes miljöministerkollegor skrev ett protestbrev till EU-kommissionen, enligt Svenska Dagbladet.
  Den skarpa kritiken bedöms vara anledningen till att EU-kommissionen tar tillbaka förslaget istället för att helt slopa det. Enligt EU-kommissionen kommer det förändrade förslaget inte vara mindre ambitiöst. Men miljörörelsen är inte övertygad om det. Green 10 som representerar bland annat Greenpeace, WWF och Miljöförbundet Jordens Vänner skrev i igår ett pressmeddelande att de starkt fördömer kommissionens beslut om att dra tillbaka förslagen.
  Några som är gladare  över beslutet är organisationen Business Europe som arbetat hårt mot förslagen och menar att de är skadliga för industrin. En anledning till att dessa och andra förslag dras tillbaka bedöms vara att Storbritannien har krävt att EU ska syssla med färre frågor, skriver The Guardian.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.