Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  EU-parlamentariker C: "Moderaterna i EU saknar klimatambitioner"

  Efter att EU-kommissionens förslag till klimatmål för 2030 presenterats igår har kritiska röster hörts från många håll. En av kritikerna är Kent Johansson, Europaparlamentariker för Centerpartiet som uttrycker besvikelse över Moderaternas agerande i frågan.
  Johansson skriver bland annat att EU-kommissionens förslag inte är tillräckligt på långa vägar, en kritik han delar med i stort sett hela miljörörelsen. Naturskyddsföreningen har uttryckt besvikelse över förslaget och Greenpeace kallar det för en sell out. Orsaken till kritiken är att klimatmålen dels är för lågt satta, och i fallet med energieffektivisering blev det inte ens ett mål. Bland de svenska EU-parlamentarikerna är Moderaterna de som främst drivit på för de svagare klimatmålen, något som Johansson är skarpt kritisk till. Johansson är dock kritisk även till hur Moderaterna har agerat i andra klimatfrågor

  – De svenska moderaternas i Europaparlamentet har inte visat något större engagemang i miljö- och klimatpolitiken. Jag har blivit rejält besviken på hur de har agerat i parlamentet, till exempel när vi röstade om utsläppsrätter förra året.

  Fallet Johansson refererar till är när Moderaterna valde att låta bli att rädda EU:s utsläppshandel genom att plocka bort utsläppsrätter från marknaden. Johansson är också orolig över att Moderaternas inflytande ska tvinga den svenska regeringen att ta en mindre progressiv hållning i klimatfrågan. På sin hemsida avslutar Johansson med att rikta en förhoppning till oss hemma i Sverige:

  Jag hoppas att inte de svenska moderaternas bristande ambition i klimatpolitiken i EU smittar av sig och påverkar den nationella politiken.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra