Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Få framsteg på finansieringsfronten i klimatförhandlingarna

  Världens ledare har enats om att de rika länderna ska betala 100 miljarder dollar per år från 2020 till klimatomställningen. Men varifrån pengarna ska komma är fortfarande oklart efter flera dagar av förhandlingar i Bonn enligt RTCC.

  Expertmötet i Bonn de senaste dagarna behandlade finansieringsfrågan, men Oxfam Policy Advisor Jan Kowalzig säger till RTCC att ”Ingen vill röra vid frågan” utan att förhandlingarna står stilla. Förhoppningarna om nya åtaganden på det kommande klimatmötet i Warsawa verkar därför osannolika.

  Vid toppmötet i Cancun 2010 klubbades ett beslut om att de rikare länderna skulle satsa 30 miljarder per år till klimatomställning och anpassning fram till 2012, och därefter successivt trappa upp summan till 100 miljarder. Diskussionerna kring vad som får räknas in i de här pengarna har dock varit många, bland annat har Sverige och många andra länder fått kritik för att ha tagit tidigare biståndsmedel och döpt om det till klimatbistånd, för att på så sätt kunna räkna pengarna som nya, utan att faktiskt skjuta till nya pengar. Diskussionerna har också handlat om hur mycket respektive land ska få, hur mycket som ska komma från den privata sektorn och hur pengarna ska fördelas.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.