Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fler vill att Reinfeldt ska börja prata klimat igen

  Nästa vecka hålls årets första partiledardebatt i riksdagen. Klimathotet kommer utan tvekan vara en av punkterna som diskuteras.

  Foto: Anders Hellberg

  I Svenska Dagbladet kunde man i går läsa om värmeböljan i Australien där ”meteorologerna har fått lägga till två nya färger på väderkartan för att kunna visa vilka områden som kan drabbas av 50- till 54-gradig hetta.”

  ”Professor Jeremy Williams vid Griffith University i Brisbane varnar för att värmeböljor som den pågående kommer att bli ett vanligare problem på grund av klimatförändringarna.
  – Om det är 42 grader varmt i Hobart (i Tasmanien) så är det något allvarligt fel. Klimatförändringarna är här på riktigt nu, säger han till australiska AAP.”

  Här hemma i Sverige har flera röster under veckan höjts för att statsminister Fredrik Reinfeldt ska börja prata klimat igen.

  Tre representanter för Fältbiologerna skriver i en debattartikel i tidningen ETC att 2013 måste bli året då Reinfeldt tar frågan på allvar. ”En undersökning visar att statsminister Fredrik Reinfeldt återfanns i 2 500 klimatrelaterade artiklar i de stora dagstidningarna två år före klimatmötet i Köpenhamn. Motsvarande siffra under de två efterföljande åren var 600.”

  Även MP:s språkrör Gustav Fridolin vill se mer från Reinfeldt. I en debattartikel i Sydsvenskan skriver han: ”Föräldrarna källsorterar, åker kollektivt och köper ekologiskt fast deras föräldrapenning knappt räcker till det sistnämnda. Men när de kommer hem, slår på nyheterna hör de Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt (M) säga att klimatansvar, det får någon annan ta. Gång efter annan upprepar alliansen att det inte spelar någon större roll vad vi som bor i Sverige gör. Sverige är ju så litet. Men tänk om alla säger så. Vad förändras då?”

  På onsdag i nästa vecka hålls årets första partiledardebatt i riksdagen. Klimathotet kommer utan tvekan att vara ett av ämnena som diskuteras. Frågan är dock om statsministern  eller för den delen något enda av riksdagens åtta partier  har något nytt att komma med.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.