Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  FN vill utvidga Kyotoavtalet utan motsträviga länder

  FN:s högsta klimatdiplomat Christina Figueres menar att Kyotoprotokollet, som är det nu gällande klimatavtalet, kan komma att utvidgas utan de motsträviga länderna Kanada, Japan och Ryssland. Positionen öppnar nya möjligheter inför COP17 i Durban.

   
  Flera länder har sagt att de inte kommer att gå med på en utvidgning av Kyotoprotokollet utan att alla de stora ekonomierna är med. Till denna position sållar sig bland annat Kina och EU. Tvärt emot detta föreslår Figueres att Kyotoprotokollet ska utvidgas och användas, utan att vissa länder får stoppa upp processen.
  Tidigare i veckan spelade EU-kommissionen och sändebud från USA ner förväntningarna inför årets klimatförhandlingar, COP17 i Durban, Sydafrika. De menade att de inte kommer att nå en överenskommelse i Durban.
  Detta sker i tider då klimatets kris anses vara allvarligare än ekonomins. Det finns flera anledningar att vara skeptisk till att det blir något avtal på länge än. Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om att ett nytt avtal kan komma på plats först 2015.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.