Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Hantering av potent växthusgas kan bli effektivare.

  Miljöaktuellt rapporterar om planer på att flytta över hanteringen av några av de mest potenta växthusgaserna, klorgaser eller HFCs, till Montrealprotokollet.
  Eftersom Montrealprotokollet är det hittills enda globala miljöavtalet som verkligen fungerat skulle en sådan manöver kunna snabba på arbetet med att reducera åtminstone en del av växthusgaserna. Att dessa gaser är såpass potenta innebär också att effektiva åtgärder mot dom skulle ge relativt stora effekter.

  Uppdatering: det senaste mötet för Montrealprotokollets undertecknare avslutades i Lördags utan några beslut om att reglera användandet av HCFs under Montrealprotokollet, däremot fick en sådan åtgärd stöd av 91 av undertecknarländerna på årets möte till skillnad mot enbart 41 för detta på förra årets möte vilket ändå är en positiv utveckling.
  Mikronesiens federerade stater har varit ledande i processen och föreslagit ett tillägg till protokollet som skulle leda till en minskning av den antropogena växthuseffekten motsvarande en 100 miljarder ton koldioxid till år 2050. Kanada, Mexico och USA har lagt ett liknande förslag medan Kina, Indien och Brasilien ville skjuta upp frågan till nästa års möte.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.