Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Här finns största havsbaserade vindkraftverket

  Belgiens rekord, som Supermiljöbloggen rapporterade om i går, höll inte särskilt länge. 

  Supermiljöbloggen skrev i går om det 6MW stora vindkraftverket utanför Belgien som kan leverera el till uppåt 5 000 hushåll. Världens största havsbaserade vindkraftverk enligt Alstom, som stått för installationen.

  Men snabbt efter att artikeln publicerades dök det upp kommentarer på Twitter, bland annat från chefen på Energimyndighetens vindkraftenhet, om att det finns ett ännu större vindkraftverk på gång utanför Skottlands kust, på hela 7MW.

  Och enligt denna artikel, från Recharge news, som är från i oktober i år, så stämmer det. Samsung Heavy Industries ligger bakom bygget av vindkraftsbjässen. Dock gäller, enligt en artikel på Offshore wind industry från 31 oktober, att vindkraftverket kommer bli operationellt först senare i år, så på sätt och vis är det möjligt att verket som är placerat utanför Belgiens kust fortfarande har rekordet, i alla fall en stund till.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.