Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Indien siktar på 100 procent elfordon – till 2030

  Indien, New Delhi
  Indien, New Delhi Foto: Ville Miettinen (CC-BY-2.0)

  Norge har börjat titta på om landet kan kräva att samtliga bilar som säljs från och med 2025 är eldrivna, och Nederländerna är inne på samma spår. Nu ska också Indiens energiminister träffas med landets miljöminister för att titta på hur det enorma landet kan bli den första helt elbilsdrivna nationen i världen.

  Från och med 2030 tänker Indien börja att bara sälja elfordon. Det har landets transportminister Nitin Gadkari gått ut med, och uttalandet ligger i linje med landets målsättning att bli det första landet i världen med enbart eldrivna fordon. Planen är att ta bort handpenningen på elbilar och att människor ska kunna betala för bilen genom besparingarna de gör när de inte behöver köpa olja.

  Den ekonomiska rimligheten i målsättningen har ifrågasatts, men det har inte nödvändigheten i förslaget. Trots att klimatförändringarna kan ses som ett tillräckligt motiv är luftkvaliteten ett minst lika starkt kort. Indiens huvudstad New Delhi har nu sämre luftkvalitet än Peking, och kallas planetens mest förorenade stad.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!