Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Internetuppror mot Moderaterna om Arktis

  Flera hundra personer har de senaste timmarna kommenterat på Moderaternas facebooksida för att uppmana dem att säga nej till oljeborrning i Arktis.

  Bakom kampanjen ligger Greenpeace som på sin egen facebooksida har uppmanat människor att gå in och fråga moderaterna varför de inte vill rädda Arktis, en uppmaning som många uppenbarligen har tagit till sig. Enligt Greenpeace själva genomför de kampanjen för att lyfta frågan och belysa det faktum att Moderaterna saknar stöd både i riksdagen och bland väljarna för sin politik. Enligt en undersökning som Greenpeace låtit Sifo göra är fyra av fem svenskar emot oljeborrning i Arktis, och Moderaterna är det enda parti som säger sig vara för. Trots detta är det Moderaternas linje som fått styra när Sverige suttit som ordförande i Arktiska rådet.

  – Det är allvarligt att den politik Sverige drivit i Arktiska rådet strider direkt mot Sveriges, EU:s och FN:s mål om att begränsa klimatförändringarna till maximalt två grader. Det är oförenligt att klara målet och samtidigt acceptera ny oljeborrning, säger Therese Jacobson, Arktisexpert på Greenpeace.

  Något svar från Moderaterna har ännu inte kommit, men vill du också ställa frågan till dem så finns deras facebooksida här.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.